Monday, July 21, 2008

Gathering

akum..

rasanye dah seminggu gua x update blog ni..
arini gua jumpa ngan housemate merangkap bedmate, classmate..sume yg mate lah..kira punya kira dah nak masuk 1tahun lebih xjumpa..last jumpa masa convo..happy giler arini.


adah, kak emi, sara, gua and aida

Friday, July 18, 2008

Puteri sHaMiRa

ni anak buah husband gua..

Gambo ni gua ambik masa dia tgh meragam...Tomei xtak dier.hehehehehhe.
jahat punya mak long..tu gelaran utk gua..tapi shamira ni selalu terbabas panggil gua mak lang..
agaknyer Long ngan Lang x jauh ejaan..hihihihihihi
21/08/08 ni genap dier 3 tahun..disamping itu kitaorg kawen pon genap 2tahun pada tarikh yg sama.
Buat masa ni kat dia ar gua ngan husband mencurahkan kasih sayang..







Wednesday, July 16, 2008

Makan Free.. :)

Bukan free pon.. kene bayar dalam sehenggit lebih ler..

Thanks to Farisha cos bagi baucer ni..


p/s: gua pon x try lagi..hehehehehehe

Sunday, July 13, 2008

Saja nak tunjuk skill yang x berapa nak ader..
Gua guna motorola V3i utk capture gambo ni.


KLCC..

salah satu tempat yang gua x berapa minat nak pegi..tak tau kenapa..
maybe tempat ni Class sgt kot..ahakssss.
Aper2 pon gua bangga jadi org MALAYSIA.


Champion Tul..

akum..

Hari Ahad..
arini gua lewat bangun dalam kul 11pagi (Champion sehhh), nasib baik shukri tepon bg tau esk dia nak cuti...kalu x ntah kul brape bangun.. thanks bro.
actually mlm tadi gua + hubby tido agak lewat dalam kul 5.30pagi gak..(nasib belum ader anak lagi!!)
ni sume pasal hubby gua ajak teman pi beli rokok dlm kul 2pagi, dah sampai kedai kitaorg lepak minum jap..pastu gua ajak ler dia pi beli DVD..dalam kul 3 lebih camtu kitorg samapi umah..terus tgk dvd yg dibeli tue samapi kul 5.30++..
kitaorg tgk citer indon(Ayat-ayat Cinta)..Betul kata Shanim citer tu best..
gua x sangka hubby gua pon boleh cakap citer tu best..(dier tak berape tgk citer indo/melayu ni)

Bangun jer tido gua prepare sarapan..sarapan ker?mmmmm lunch skali kot.. :P
buat nescafe utk hubby gua tu..dier tu xder nescafe boleh taufan umah sehari..huhuhuhu..ampunkan dosa ku..

hari nie hubby gua gi outstation lagi..kali ni gi mersing lak..bosan giler ni.
petang tadi sempat kuar jenjalan pi The mall, Low Yat ngan Sg. wang..sempat arr "PAU" dier sebelum dier pi outstation.....wakakakaakkakaakaaaa...

Jeng..jeng..jenggg...inilah hasil dari pengePAUyang..betul ker gua eja ni? mafi musykil..betul lah tue..



















Ni jer aktiviti yg gua sempat lakukan..skarang dah stuck kat umah sensorang..

iskk..iskk..iskkkk... waaaAAAAAA..

Thursday, July 10, 2008

Bila ALLAH cepat makbulkan Doamu.......


Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,

Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,

Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu

Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya.”



Wednesday, July 9, 2008

Monday, July 7, 2008

Makan + Chatting

Gumbira nye dalam hati..dapat chatting ngan laki. wahhhh!!!!!! terlebih sudah..

gua tgh chatting ngan hubby..huhuhu rasa cam zaman2 b'cinta lak.nggeehngeeehhhhhhh..
hubby gua pi outstation seminggu..huh lindu weiiii..

hari ini sangat penat..banyak kelija woooo + b'sesak2 dalam train tadi.. sebagai upah diatas kegigihan gua utk sampai kat umah..jeng jeng jeng.... gua telah m'beli nasi + sup ayam+ daging goreng kunyit..huhhuhuh heaven sehhh. :)
kalu ader laki gua mesti dah kene ultra sound nyer.. badan dah macam tong..huhuhuhu keji tol laki gua.. tapi takpe gua kan comel.. muahhh
diet? cite pasal diet nie, Member gua dah 2bln x makan nasi dan sewaktu ngan nyer...kalu gua cam tu dah tentu jadi ijau..buat amukkan..gua xboleh nak bayangkan. ngerii siotttt.

apehal plak gua dah sangap nie..adusss rasa nyer system gua dah nak shut down nie...zzzzZZZZZ (Patut arr dah makan sedap tadi..ahaksss)

chow..Akum

Sunday, July 6, 2008

BoSaN Tahap DeWa DeWA


husband gua pegi outstation lg..
arrrgghhhh esok officially gua kene naik train gi keje.boringnyer!!!





Saturday, July 5, 2008

Trip To Land Below The Wind


Dear friends,

balik sabah..arghhh.
gua ngn biras gua dah 6bulan beli tiket ke sabah..gua org sabah?oohhh tidak gua org melayu terengganu arrrr. actually kitaorg ke sabah nak ziarah MAK MENTUA.Nie kira acara tahunan yang ader dalam kalendar gua + Hubby.

1st day kat sabah kitaorg attend wedding - ni 1st experiance tgk org kawen kat sabah. meriah? rasenyer lagi meriah kat semenanjung. org2 yg datang punya ler melawa macam kat festival filem kata biras gua..So gua ngan biras ditugaskan jadi penyambut tetamu.dah le kitaorg 1st time kat situ maner ader kenal org.sedara mara diaorg pon gua x kenal. tiba masa makan...tu diaaa berebut serang meja bufet.. ade 1 insiden yg gua xleh lupa...
tetamu: adik apa ini?
gua: nenas kak, nenas (dengan b'sungguh2 gua bgtau)
muka akak tadi jadi blur..gua pelik arr..so gua tanya biras gua(sabahan)
gua: cik ros, aper org bajau panggil nenas?
Biras:pisang
gua: ooooo pisangggg hahahahahaa (gua dah blaja perkataan baru ari2. huhuhuhuhu)
bile dah kawen ngan org bajau kene ler blaja bahasa diaorg lak (cehh poyo je ayu ni)..tue nanti2 ler gua blaja. masa wedding tu banyak adat n budaya diaorg, cth tarian igal-igal, mengalai, etc..gua blah balik umah dalam jam 12tgh malam..penat oooo.

2nd day - kitaorg pegi tawau (hubby gua nak service kete cos nak ronda borneo).perjalanan dari semporna ke tawau ambil masa dalam 2jam gak..sampai2 tawau dah jam6 petang (jam 6 dah macam jam 8kat kl)..sume kedai dah tutup tertekan tol ngan diaorang ni(kitaorg nak beli ikan kering wat balik kl). so gua wat keputusan pegi makan sup..huhuhuhu heaven tul dapat makan (maklumlah gua ni makan memang memilih skit ahakssss). dah tak tahu nak pi maner gua pon usul ler kitaorg pegi makan satay MAS. cari punya cari akhirnya x jumpa. frust gak!!!

oklah..sok2 gua update lagi cerita kat sabah..

p/s : nie gambar gua kat kaki gunung kinabalu..






InTrOdUcTiOn

akum...
first time guna blog..huhuhuhu excited giler.
actually gua create blog ni suke2 jer..tgk member2 ader blog cam best jer.
gua xtahu nak taip aper. oklah gua chow dulu nak explore lagi pasal blog ni. wish me luck