Monday, March 30, 2009

Si Adam

anak buah aku...


Sunday, March 29, 2009

Pelbagai situasi melanda..

situasi 1:
aku bengang..marah..macam2 perasaan ade nie.
eeeiii.. benci!!!!!

Situasi 2:
aku baru abis d/load audio "Menuju Puncak".. aida yg suruh..katanyer nak wat gimik cos member kitaorg last day keje esok..
sedihh..dia antara budak yg rapat ngan aku.
nak wat cam maner itu yg terbaik untuk masa depan dia..
1st time jumpa dia kat Stesen Komuter bandar tasik selatan..masa tu aku keje shift lg..
aku kira rapat ngan dia masa pegi Fitrah Perkasa..dia memang budak baik, ceria..rajin.
biasanyer kalu bobong outstation dialah yg rajin teman aku kat umah.. hihihihiii

inilah budaknyer..

Babe..semoga berjaya kat tempat baru..pandai2 ler bawak diri .

Situasi 3:
aku tgh dok layan lagu Samsons "Tak Bisa Memilikimu"
huhuhuhu..best siot..
kurang skit perasaan dlm situasi 1..

...sekian...
ahad,29/03/2009

kul 2 ada appointment kat London Weight. huh aku malas betul.
pegi landon bererti terbang lagi ler duit aku..susut lagi poket aku yg dah semakin2 susut
(badan x jugak susut2..cisss)
bulan ni ekonomi dompet aku sgt gawat..aduss
ni sume gara2 kene byr sewa umah n kete..ciss ciss ciss...
Magic card pon x sempat nak byr..arghhhh.. ciss ciss ciss..citt porahh.

Thursday, March 26, 2009

Hantaran

Salam,
memandangkan dah janji ngan kak lin nak publish hasil keje dia kat blog aku..
maka dengan ini aku..m'gotakan janji ku..
kepada sesiapa yg berminat bolehlah email kat aku..nanti akan ku bagi no tepon tuan empunya.
saksikanlah.. (^_^)

Gubahan gula-gula

Kain Sembahyang

Kain Pasang

Buah

Kek

Pulut (yg ni bukan kak Lin buat)

Monday, March 23, 2009

LG KS360

ohh tidakk..
skarang aku dah giler.. giler kat HP nie plak..
yg kaler merah tu cun arr..
takpe nanti aku pi usha harga nyer..yeahh babeh!!!
kene kumpul duwitt nie.. (^_^)

LG KS360 Specifications:
  • Dimensions: 101.5 x 51 x 16.8 mm
  • Weight: 108 g
  • Display: 2.4 inches TFT
  • Display resolution: 240 x 320
  • Card slot: microSD
  • Connectivity: GPRS, EDGE
  • Camera: 2.0 MP
  • Bluetooth: v.20 with A2DP
  • Other features: FM Radio, QWERTY keyboard
suatu hari nanti..

Sunday, March 22, 2009

Earth Hour

salam,

sana sini org dok citer pasal Earth Hour ni..so aku dpt info skit dr facebook utk dikongsi bersama.



Earth Hour started in 2007 in Sydney, Australia with 2.2 million homes and businesses turning their lights off for one whole hour. Only a year later and this event had become a global sustainability movement with up to 100 million people across 35 countries participating. Global landmarks such as the Golden Gate Bridge in San Francisco, Rome’s Colosseum and the Coca Cola billboard in Times Square, all stood in darkness, as symbols of hope for a cause that grows more urgent by the hour.

In 2009, at 8.30pm on March 28, we are asking people across the world to turn off their lights and join together in creating the vital conversation about the future of our precious planet. Earth Hour is a message of hope and a message of action. Everyone can make a difference.

It’s as simple as a flick of the switch. Join us for Earth Hour 2009.

Contact Info

Email:
Website:


jadi..marilah beramai2 kita padam lampu pada 28 March 2009 jam 8:30 - 9:30

CNY Trip Part II

gunung Ledang

Jam..

bermalas2 di gunung Ledang

Kepenatan.. (^_^)

Wednesday, March 18, 2009

Sekitar majlis perkahwinan

13/03/2009
hantaran ni digubah dengan jaya nya oleh kak Lin (Norsazlina Nordin) opismate ku.
kalu berminat bolehlah membuat tempahan sebagai persiapan masa hadapan..
memang terkagum arr org kampung aku tgk hantaran ni..hahahahahaa aku bangga oooo..
aku bawa dari KL hantaran nie, memang penuh dugaan dan cabaran arr..dah le kete aku tu kecik.hantaran ada 9 yg dah digubah.
Chantek kan.. aku suke hehehehehee
kak lin gubah hantaran ni dalam masa kurang dari seminggu..hebatt!!!

bersama adik2 n kazen2..sume besar dari aku..hahahahaha


Sunday, March 8, 2009

Saturday, March 7, 2009

NIBIRU 21-12-2012 - Bencana Alam Terbesar

Salam..
(copy dari email yg aku dapat..)

Sekadar renungan dan iktibar...

Ust.Harun Din .. korang kenal kan ?? dlm ceramah dia,ade mmbace sbuah artkel yg mncritakan bhw dunia ni da nk kiamat ... planet mrikh (planet ke4 n plg dekat ngan bumi) tlh mngalami psingn yg tbalik pd bln sept lpas. maknenye ... planet yg dkat dgnnye jgak (bumi la) akan brtukar
arah prgerakan dia gak. maka pd saat tu akn terjadi kjadian mthari tggelam sblah timur. (tnda2 bsar kiamt)...ingat, matahari terbit sbelah arah, pintu taubat da ditutup. x de harapan daa laa!! maklumat ni gak tlh dhentikan pnyebrannya oleh NASA krna akn mnguntungkan pihak islam.tolong sebarkan ye tuk kmaslhtn kiter bersama... wassalam (sebar la bnde nih wehh smentara ade mase)

Untuk pengetahuan smua, sebuah planet bernama Nibiru atau planet x(oleh NASA) sedang
melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet jupiter( musytari). dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan
terbalik( polar shifting) yang dijangkakan o NASA. bulan mei 2009 nanti planet ini akan jelas kelihatan oleh semua pnduduk bumi..so sama2 kita nantikan...

mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi.ia hanya akan lalu diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah di langit kelihatan AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara dibanjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap. di norway misalnya
mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana(rujuk paper bulan februari, kosmo, BH n lain2)

Untuk rujukan penuh sila cari kat mana2 web tentang NIBIRU or video kat youtube (nak forward besar sgt)..benarlah kata2 RASULULLAH satu ari nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancient berlaku di mana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zaman purba, berperang dengan pedang cara kuno. jadi bersedialah kita umat islam...ALLAHHUAKBAR

lain-lain artikel tentang kiamat.....

Kajian... ALLAH je mengetahui.. ..
Assalamualaikum .....

* a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun...sekarang sudah 1439 = 426 + 13 tahun hijrah.... daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi.. Jikalau ini benar,bumi akan kiamat pada tahun 2066...

* b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket... Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi... Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi.. Dan planet ini lebih besar daripada bumi... Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065.....

* c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007.... Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa..... . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat.. Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062... Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066...

* Wallahu'alam. .. Semua ini telah dikaji... Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun... Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun...Cubalah anda kirakan sendiri...

Beribadatlah wahai umat Islam sekalian... Ini adalah antara berpuluh-puluh artikel di internet yg seperti ini.. Dan jangan tunggu artikel seperti ini dikeluarkan baru kita nak buat amal. Benda ni dah
diajar sejak kita kecil lagi. K iamat pasti tiba. hanya orang yang leka dengan dunia shj yang akan rugi. berhibur tidak salah tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh Allah. Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang mungkar. dan korang jangan risaula....aman dunia akhirat..sama- sama
kita doakan kesejahteraan untuk semua umat Islam.. Wahai saudara2, shabat2 dan teman2 bacalah email ini dengan mata hatimu... Baca dan FAHAMI & DALAMI lah AL-QURAN panduan hidup bahagia dunia hingga akhirat.

TOLONGLAH DALAMI MAKSUD SURAH ASY SYAMS, insyaAllah pintu hatimuakan
terbuka, kerana Su rah ini merupakan sumpah Allah.

Hamba hanya menyampaikan apa yang hamba tahu, sesungguhnya Yang Maha Mengetehui itu adalah Allah kerana itu adalah salah satu daripada sifat-sifatNya yang 99 itu. Kita sebagai makhluknya yang merupakan khalifah di muka bumi ini sesungguhnya mempunyai sedikit percikan
daripada 99 Sifat-Sifat Allah itu. Jika kita makhluknya melanggari 99 Sifat-Sifat Allah itu sesungguhnya kita telahpun melanggari perintah Allah itu sendiri. Sesungguhnya kata hati yang berdetik hanya sekali itu adalah amat benar datang daripada Allah. Apabila hati kita itu banyak
kata-kata mengiakan atau menidakkan apa yang terdetik sekali itu, maka itu adalah nafsu kita sendiri dengan diikuti oleh bisikan syaitan yang direjam.

p/s:sori kaler xleh nak tukar..

Friday, March 6, 2009

LRT oh LRT

Salam/pagi..

aku marah tul pagi2 nie..
mangkuk maner tah tolak aku mase nak masuk dalam LRT tadi..nasib baek x jatuh..kalu x abis macho aku bertaburan kat lantai LRT.
dia tu x reti nak bersabor jer.. dah elok2 beratur pastu boleh plak x sabor nak masuk..bukan nyer lari LRT tu..dia gerak jer.
lain kali kalu dah rasa lambat masuk opis/class etc..
bangun tido awal2 xder ler nak m'yusahkan org..
bodoh!!
lembu!!
kecik xnak mampus!!!!